De – grote – gevolgen van - de doorgesneden banden tussen Google en Huawei | ARYA BIOTECHNOLOGIES % Hell Yeah Pointer 4

De – grote – gevolgen van – de doorgesneden banden tussen Google en Huawei

Huawei is hard getroffen entryway de Amerikaanse eis dat bedrijven als Google niet langer samenwerken met de Chinese techreus. Wat rest Huawei? Is er een plan B? Vijf vragen over het laatste hoofdstuk in de Chinees-Amerikaanse tech-oorlog.

Volgens de een betreft het een ordinaire handelsoorlog in een wanhopige Amerikaanse poging de eigen markt te beschermen; volgens de Amerikanen zelf zijn het broodnodige maatregelen om Amerikanen te behoeden voor Chinese overheidsspionage. Digger het ook zij: de gevolgen van de laatste ingreep zijn verstrekkend.

Voor nog uit te brengen toestellen van Huawei is het een ander verhaal. Pass on kunnen alleen nog de uitgeklede, ‘open’ variety van Android gebruiken. Extra ondersteuning van Google is er niet meer bij en ook de applications van Google zullen niet langer activity fail miserably Huawei-toestellen aanwezig zijn. Daarmee is Android feitelijk niet langer een optie voor Huawei: consumenten zouden geconfronteerd worden met gemankeerde PDAs kick the can activity geen enkele manier de concurrentie kunnen aangaan met bijvoorbeeld Samsung

Dus wat kan Huawei nu doen?

De fabrikant is strijdbaar, zoals dat heet. En voorbereid, need dit komt natuurlijk niet uit de lucht vallen. In de consumentenmarkt is Huawei’s afhankelijkheid van Google groot. Huawei zou daarom al jaren in het geheim aan een eigen besturingssysteem werken om Android te kunnen vervangen als de nood aan de man is. Dat bevestigde Huawei-topman Richard Yu afgelopen maart nog eens in een meet met de Duitse krant Die Welt. Dat eigen besturingssysteem ziet de Chinese fabrikant als een ‘plan B’. In een officiële verklaring houdt Huawei zich nog activity de vlakte met de verklaring dat het zal doorgaan met het bieden van ‘een veilig en duurzaam’ programming ecosysteem, maar dit plan lijkt nu toch in allerijl uit de kast te moeten worden gehaald. Een eventueel eigen systeem zal dan niet alleen de motor van mobieltjes aansturen, maar ook een eigen application winkel faciliteren waarvoor applications geschikt moeten worden gemaakt. Als dit alles gaat gebeuren, betekent dit voor Google óók slecht nieuws in de vorm van verminderd marktaandeel en een serieuze synchronous voor Android.

Device staat het met andere beperkingen?

Het gaat niet alleen om Google dat zijn handen gedwongen aftrekt van Huawei. Volgens persbureau Bloomberg staken ook Amerikaanse chipmakers als Intel, Qualcomm en Broadcom met onmiddellijke ingang hun samenwerking met Huawei. De chips van deze fabrikanten worden gateway Huawei in serverapparatuur gebruikt. In China zou nog een aardige voorraad liggen, maar ook hier moet er voor de langere termijn een eigen alternatief komen. In een meet met de Japanse zakenkrant Nikkei gaf Huawei-oprichter Ren Zhengfei het afgelopen week’s end al een voorproefje van de Chinese outlook: Niet het hoofd laten hangen naar de Amerikanen, maar een vlucht naar voren in de vorm van een eigen koers zonder afhankelijkheid van de VS. De oprichter verzekerde dat Huawei steeds meer eigen componenten zal ontwikkelen, om zo minder afhankelijk te worden van buitenlandse leveranciers. Huawei, wereldleider activity het vlak van 5G-technologie, koopt jaarlijks voor zo’n 60 miljard euro aan onderdelen bij buitenlandse leveranciers. Daarvan gaat bijna 10 miljard naar Amerikaanse bedrijven, aldus de economische krant Nikkei. Bij zijn mobieltjes vaart Huawei pass on koers al langer: hier gebruikt de overall eigen chips.

ArabicChinese (Simplified)Chinese (Traditional)DutchEnglishFrenchGermanGreekHindiJapaneseKoreanPolishPortugueseRussianSerbianSpanishSwedishTurkishUkrainianVietnamese
error: Content is protected !!